Parsley couscous salad

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Today we have a parsley recipe from Arabic cuisine for you – the parsley couscous salad is also very good to take as a lunch bag for spring hikes.

Parsley couscous salad
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Parsley couscous salad
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Ingredients
Servings: people
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Instructions
  1. Pour double the amount of boiling water over the couscous and leave to infuse.
  2. Wash and chop the parsley and mint well.
  3. Wash the red chilli and remove the seeds. Then cut into fine rings.
  4. Wash and chop the rest of the vegetables.
  5. Mix everything together.
  6. Then mix in the lemon juice and oil and season with salt, pepper and other spices of your choice.

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Angel Cake, crème vanillée et compote de framboises

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Angel Cake, crème vanillée et compote de framboises

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Servings Prep Time
1 gâteau 20 minutes
Cook Time
40 minutes

Servings Prep Time
1 gâteau 20 minutes
Cook Time
40 minutes

Angel Cake, crème vanillée et compote de framboises

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Servings Prep Time
1 gâteau 20 minutes
Cook Time
40 minutes

Servings Prep Time
1 gâteau 20 minutes
Cook Time
40 minutes

Ingredients
Pour l'appareil à gâteau

Pour la crème vanillée

Pour la compote de framboises


Servings: gâteau

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Instructions
  1. Préchauffer le four à 190°C.

  2. Verser les framboises et le sucre dans une casserole et compoter à feu doux env. 20 minutes. Puis retirer du feu et réserver au frais pour la décoration.

  3. Fouetter 250g de crème entière avec un peu de sucre glace et de vanille. Réserver au frais pour le montage.

  4. Dans un bol mélangeur, verser les 6 blancs et les battre en neige avec un fouet électrique jusqu’à qu’ils soient bien fermes.

  5. Dans un autre récipient, fouetter les jaunes et le sucre ainsi que le sel jusqu’à que le mélange blanchisse.

  6. Incorporer délicatement et petit à petit les blancs en neige à l’aide d’une maryse. Veiller à ne pas les casser pour conserver le côté léger du cake.

  7. Une fois les blancs incorporés, ajouter la farine (et la poudre à lever) selon le même procédé jusqu’à l’obtention d’une préparation homogène.

  8. Graisser légèrement les bords du moule à cake (bords hauts !) et verser la préparation.

  9. Enfourner durant 40 minutes. Ne pas sous-cuire car la préparation doit bien monter pour créer une texture légère et aérée.

  10. Sortir du four, laisser refroidir complètement puis démouler.

  11. Agrémenter de crème fouettée et de framboises.

Recipe Notes

Bonne dégustation !

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Fischsuppe mit Safran

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Abendstund hat rotes Gold im Mund

Fischsuppe mit Safran
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Fischsuppe mit Safran
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Ingredients
Servings: people
Units:
Instructions
  1. Zwiebel und Knoblauch schälen und fein hacken.
  2. In einer grossen Pfanne die Butter schmelzen und Zwiebel und Knoblauch darin andünsten. Mit Weisswein und Bouillon ablöschen. Den Safran beifügen. Alles auf mittlerer Stufe ohne Deckel 5 Minuten kochen lassen.
  3. Die Fischfilets in breite Streifen schneiden, in den Sud geben und zugedeckt vor dem Siedepunkt 3-4 Minuten ziehen lassen. Hebe die Fischfiletstreifen anschliessend aus der Pfanne und stelle sie separat warm.
  4. Pelatitomaten mitsamt Saft beifügen und mit einer Kelle grob zerkleinern. Alles 5 Minuten kochen lassen.
  5. Peterli fein hacken. Mit dem Rahm in die Pfanne geben, diese noch einmal aufkochen und mit Salz und Pfeffer nach Belieben abschmecken. Die Fischfilets in vorgewärmten Tellern anrichten und die Suppe darüber giessen.

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Soupe de poisson au safran

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Le safran, également appelé or rouge, est une espèce de crocus qui fleurit durant l’automne. Cette épice si particulière est à doser avec parcimonie et à savourer dans de nombreux plats.

Soupe de poisson au safran
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Servings Prep Time
2 personnes 30 minutes
Cook Time
15 minutes
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2 personnes 30 minutes
Cook Time
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Soupe de poisson au safran
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Servings Prep Time
2 personnes 30 minutes
Cook Time
15 minutes
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2 personnes 30 minutes
Cook Time
15 minutes
Ingredients
Servings: personnes
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Instructions
  1. Peler et hacher finement l'oignon et l'ail.
  2. Faire fondre le beurre dans une grande poêle et y faire revenir l’ail et l’oignon. Déglacer avec le vin blanc et le bouillon. Ajouter le safran. Cuire le tout à feu moyen sans couvercle pendant 5 minutes
  3. Couper les filets de poisson en larges lanières, les ajouter au bouillon et les laisser mijoter, à couvert, pendant 3-4 minutes avant d'atteindre le point d'ébullition. Retirer les filets de poisson de la casserole et les garder au chaud séparément.
  4. Ajouter les tomates pelées avec leur jus et les hacher grossièrement avec la louche. Faire cuire pendant 5 minutes.
  5. Hacher finement le persil et l’ajouter à la casserole avec la crème, porter à nouveau à ébullition puis assaisonner avec du sel et du poivre selon envies. Disposer les filets de poisson dans des assiettes chaudes et verser la soupe dessus.

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Glutenfreier Rhabarber-Mandel-Kuchen

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Die Wiedergeburt des Rhabarberkuchens: diesmal als “glutenfreie” Version, die ihre Versprechen hält und fantastische Aromen garantiert!

Tarte de saison sans gluten
Glutenfreier Rhabarber-Mandel-Kuchen
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Servings Prep Time
6 Personen 1h30 Zubereitung & Koch- / Backzeit
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Tarte de saison sans gluten
Glutenfreier Rhabarber-Mandel-Kuchen
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Servings Prep Time
6 Personen 1h30 Zubereitung & Koch- / Backzeit
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Ingredients
Mürbteig
Streusel
Rhabarberkompott
Servings: Personen
Units:
Instructions
Mürbteig
  1. Mische alle Zutaten zusammen (entweder mit den Händen oder mit einer Küchenmaschine), bis die Mischung eine glatte Teigmasse bildet, die sich vom Boden des Behälters löst.
  2. Mit Frischhaltefolie abdecken und im Kühlschrank abkühlen lassen (mindestens 15 Minuten).
  3. Den Teig auf 4 bis 5 mm ausrollen und Boden des Kuchens einstechen.
  4. Den Backofen auf 200 °C vorheizen.
Streusel
  1. Alle Zutaten in eine Schüssel geben.
  2. Mische alles zusammen, bis es bröckelig wird.
  3. Mit Frischhaltefolie abdecken und im Kühlschrank abkühlen lassen.
Rhabarberkompott
  1. Rhabarber schälen und in dünne Quadrate schneiden.
  2. Den Rhabarber mit Zucker, Vanille und Zitronenschale in einen Topf geben.
  3. Bei mittlerer Hitze 15-20 Minuten kochen.
  4. In eine Schüssel geben und abkühlen lassen.
Den Kuchen zusammensetzen
  1. Den Boden der Torte mit dem Mandelpüree bestreichen.
  2. Das Rhabarberkompott gleichmässig über die Mandelpaste geben.
  3. Das Kompott mit dem Streusel abdecken.
  4. 15 bis 20 Minuten bei 180 °C backen, bis der Teig fest ist und die Streusel eine goldene Farbe haben.
  5. Abkühlen lassen und aus der Backform nehmen.
  6. Mit essbaren Blumen (z. B. Stiefmütterchen) dekorieren.

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Rhubarb and almond pie (gluten free)

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The rhubarb pie is back with a “gluten free” version that keeps all its promises… great flavours guaranteed!

Part de tarte
Rhubarb and almond pie (gluten free)
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Servings Prep Time
6 people 1h30 preparation & cooking time
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Part de tarte
Rhubarb and almond pie (gluten free)
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Servings Prep Time
6 people 1h30 preparation & cooking time
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Ingredients
Shortcrust
Crumble
Rhubarb compote
Servings: people
Units:
Instructions
Shortcrust
  1. Mix all the ingredients together (either with your hands or a food processor, until the mixture forms a smooth ball that comes off the bottom of the container.
  2. Cover with clingfilm and let it chill in the refrigerator (for at least 15 mins).
  3. Lower the dough to 4 to 5mm and prick the bottom of the pie.
  4. Preheat the oven to 200°C.
Crumble
  1. Place all the ingredients in a bowl.
  2. Mix it all together until it becomes crumbly.
  3. Cover with clingfilm and let it chill in the refrigerator.
Rhubarb compote
  1. Peel the rhubarb and cut it into thin squares.
  2. Place the rhubarb in a saucepan with the sugar, vanilla and lemon zest.
  3. Cook it on a medium heat for 15-20 mins.
  4. Pour into a bowl and allow to cool.
Assembling the tart
  1. Coat the bottom of the pie with the almond purée.
  2. Place the rhubarb compote evenly over the almond paste.
  3. Cover the compote with the crumble.
  4. Bake for 15 to 20 mins at 180°C, until the dough is cooked and the crumble has a golden color.
  5. Let it cool and unmould.
  6. Decorate with edible flowers (such as pansies).

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