Pesto de brocoli

Posted on 1 min read

Pratiquement tout le monde connaît la purée crémeuse ail-basilic d’Italie. Cette recette apporte une touche intéressante à l’ancienne recette. Réellement bon !

Green pesto in a mason jar, dark background
Green pesto in a mason jar, dark background
Pesto de brocoli
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Servings
4 portions
Servings
4 portions
Green pesto in a mason jar, dark background
Pesto de brocoli
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Servings
4 portions
Servings
4 portions
Ingredients
Servings: portions
Units:
Instructions
  1. Couper le brocoli en fleurons et blanchir dans de l'eau bouillante salée pendant environ 4 minutes. Retirer, rincer à l'eau froide et bien égoutter.
  2. Placer le brocoli avec l'ail, les herbes, les graines de citrouille, le parmesan et la moitié de l'huile d'olive dans un grand bol doseur. Réduire en purée fine avec un mixeur plongeant.
  3. Incorporer le reste de l'huile d'olive et assaisonner de sel et de poivre selon tes goûts. Verser dans un bocal de stockage propre.
  4. Recouvrir le pesto d'un peu d'huile d'olive et le conserver au réfrigérateur pendant environ 1 semaine. Bon appétit !

Share

Matcha-Zimtschnecken

Posted on 1 min read

Perfekt für einen gemütlichen Snack mit Freunden oder der Familie: Matcha-Zimtschnecken!

Matcha cinnamon roll
Matcha cinnamon rolls in a baking pan
Matcha-Zimtschnecken
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Servings Prep Time
10 Schnecken 30 Minuten
Cook Time Passive Time
20 Minuten 12 Stunden
Servings Prep Time
10 Schnecken 30 Minuten
Cook Time Passive Time
20 Minuten 12 Stunden
Matcha cinnamon rolls in a baking pan
Matcha-Zimtschnecken
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Servings Prep Time
10 Schnecken 30 Minuten
Cook Time Passive Time
20 Minuten 12 Stunden
Servings Prep Time
10 Schnecken 30 Minuten
Cook Time Passive Time
20 Minuten 12 Stunden
Ingredients
Für die Zimtschnecken
Für die Füllung
Servings: Schnecken
Units:
Instructions
Für die Schnecken
  1. Die Eier mit der Milch, dem Zucker und der geschmolzenen Butter verrühren.
  2. Das Mehl, die Hefe (in ein wenig Wasser verdünnt) und das Salz hinzufügen.
  3. Zimt und Matcha-Pulver hinzugeben.
  4. Den Teig etwa 10 Minuten lang kneten.
  5. Den Teig 12 Stunden lang bei Zimmertemperatur ruhen lassen.
  6. Wenn der Teig gut aufgegangen ist, mit einem Wallholz auf einer ebenen Fläche ausrollen.
  7. Die Butter für die Füllung schmelzen und die gesamte Oberfläche des Teigs mit einem Pinsel bestreichen.
  8. Zucker und Zimt mischen und über die gesamte Oberfläche des Teigs streuen.
  9. Den Teig zu einer Wurst rollen.
  10. Den Teig in 10 Schnecken schneiden.
  11. Die Schnecken in eine grosse Backform legen.
  12. Bei 220° C für 20-25 Minuten backen.
Für die Füllung
  1. Das Wasser mit dem Puderzucker vermischen.
  2. Die Mischung über die Schnecken verteilen (am besten, wenn sie abgekühlt sind).
  3. Das Matcha-Pulver mit einem Sieb darüber streuen.
Recipe Notes

Alle tierischen Zutaten können mit pflanzlichen Alternativen ersetzt werden.

Share

Paris-Brest mit Apfel und Erdnuss-Twist

Posted on 1 min read

Ein herrlich festlicher Genuss: Paris-Brest! Ein französischer Dessert aus Choux-Gebäck (d.h. Brandteig), der mit feiner Crème gefüllt ist. Unbedingt probieren!

Paris-Brest with apple and peanut twist
Paris-Brest with apple and peanut twist
Paris-Brest mit Apfel und Erdnuss-Twist
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Prep Time
1 Stunde
Cook Time
20 Minuten
Prep Time
1 Stunde
Cook Time
20 Minuten
Paris-Brest with apple and peanut twist
Paris-Brest mit Apfel und Erdnuss-Twist
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Prep Time
1 Stunde
Cook Time
20 Minuten
Prep Time
1 Stunde
Cook Time
20 Minuten
Ingredients
Für das Choux-Gebäck
Für die Erdbnuss-Crème
Für das Apfel-Kompott
Servings:
Units:
Instructions
Für das Choux-Gebäck
  1. Den Backofen auf 180° C vorheizen.
  2. Die Äpfel schälen und in Würfel schneiden.
  3. Bei mittlerer Hitze mit dem Zucker und der Vanille etwa 20 Minuten lang dünsten. Dann pürieren und in einen Spritzbeutel geben. Beiseite stellen, bis der Kuchen zusammengesetzt wird.
  4. In einem anderen Topf den Brandteig vorbereiten: Wasser, Butter, Zucker und Salz hinzufügen. Leicht aufkochen lassen.
  5. Das Mehl vom Herd nehmen und den Teig ein paar Minuten bei niedriger Hitze trocknen.
  6. Den Teig vom Herd nehmen, in eine andere Schüssel geben und abkühlen lassen.
  7. Sobald der Brandteig abgekühlt ist, die Eier nacheinander in eine Rührschüssel geben. Der Teig sollte am Ende glatt und klebrig sein.
  8. In einen Spritzbeutel geben und die Form deiner Wahl auf das Backpapier spritzen (z.B. eine Krone).
  9. Den Teig für 20 Minuten bei 180° C backen.
Für die Erdbnuss-Crème
  1. Den Rahm und die Mascarpone in einer Schüssel aufschlagen, bis sie leicht und nicht zu steif sind. Dann mit einem Schneebesen die Erdnussmousse unterheben, damit der Rahm nicht zerfällt.
  2. Die Crème in einen Spritzbeutel geben und bis zum Servieren kühl aufbewahren.
Zusammenstellen
  1. Die Oberseite des Brandteigs ausschneiden, Erdnusscrèmekugeln hineinsetzen und das Kompott in jede Kugel geben.
  2. Den Deckel auf die Bällchen setzen. Nach Belieben mit Puderzucker bestreuen. Zusätzlich mit ein paar Zartbitterschoggiraspeln und gerösteten Erdnüssen dekorieren!

Share

Star-shaped cinnamon biscuits

Posted on 1 min read

During the Christmas season, baking biscuits has become a nice tradition, hasn’t it? With this recipe you can make delicious cinnamon biscuits (that are vegan!). Try it now!

Star-shaped cinnamon biscuits
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Cook Time
10 minutes
Cook Time
10 minutes
Star-shaped cinnamon biscuits
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Cook Time
10 minutes
Cook Time
10 minutes
Ingredients
Servings:
Units:
Instructions
  1. In a small bowl, combine the chia seeds and water and let thicken for about 10 minutes.
  2. Meanwhile, place coconut sugar, ground almonds, cinnamon and vanilla powder in a food processor or large bowl and mix well.
  3. Add the chia mixture and maple syrup, mix for about 30 seconds until you have a sticky dough. If the dough is crumbly add a little water.
  4. Preheat oven to 160°C.
  5. Roll out the dough between two sheets of baking paper to a thickness of about 5mm.
  6. Using a star-shaped biscuit cutter, cut out the biscuits and place them on the baking sheet covered with baking paper. If the dough sticks to the cookie cutter, dip it in a little water and continue.
  7. Bake for 8-10 minutes until golden brown.
  8. Let the biscuits cool for a few minutes on a cooling rack.
Recipe Notes

Store the cinnamon star-biscuits in an airtight container at room temperature.

Share

Açaï bowl

Posted on 1 min read

Açaï berries are classified as a superfood because of their high antioxidant content. But the popularity of this food is certainly also due to its photogenic aspect: its beautiful purple colour will look great in your bowl!

The nutritional qualities of açaï should not lead us to underestimate the rest of the ingredients used in this recipe: raspberries, oatmeal, chia seeds, almonds,… You have a whole lot of choices when it comes to healthy “super” foods. I’ll let you imagine the benefits for your body if you eat them all together in this great recipe!

Açaï bowl
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Servings Prep Time
1 portion 5 minutes
Servings Prep Time
1 portion 5 minutes
Açaï bowl
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Servings Prep Time
1 portion 5 minutes
Servings Prep Time
1 portion 5 minutes
Ingredients
Servings: portion
Units:
Instructions
  1. Pour the açaï, raspberries and 3 tablespoons of water into a blender. Blend and pour into a breakfast bowl.
  2. Add the yoghurt and oatmeal and mix.
  3. On top, add the chia seeds, crushed almonds, chopped fresh mint and agave syrup. Enjoy chilled!
Recipe Notes

This article is brought to you by Noémie Nutrition, a qualified nutritionist in Lausanne. Find out more about her on her website http://www.noemienutrition.com

Share

Courgette flower fritters

Posted on 0 min read
Courgette flower fritters
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Servings Prep Time
2 people 15 minutes
Servings Prep Time
2 people 15 minutes
Courgette flower fritters
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rezept drucken
Servings Prep Time
2 people 15 minutes
Servings Prep Time
2 people 15 minutes
Ingredients
Servings: people
Units:
Instructions
  1. Mix the two types of flour and the spices in a bowl
  2. Add the egg and beer and whisk until you have a smooth, relatively thick mixture
  3. Dip the washed courgette flowers into the batter and fry in a pan with sunflower oil
  4. While the flowers are cooking, prepare the yoghurt sauce: mix the yoghurt with the lemon zest and chopped mint leaves, a little salt and pepper.
  5. Arrange the sauce and place the flowers on top.

Share